Autópálya matricával a szülészetre

Szerintem azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy amikor valakiknek gyereke születik, akkor teljesen átalakul az életük. Olyan, mintha új időszámítás kezdődne, egy új korszak köszönt be az életben. egy új jövevény megjelenése mindent átformál, a felnőttekből szülők lesznek, egy párból pedig család.

Éppen ezért nagyon fontos kérdés, hogy mit szeretnének a leendő szülők, hogyan jöjjön világra a kis csöppség? Van aki a kórházra esküszik és van aki az otthonszülésre. Szerintem mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és elsősorban egy fontos kérdés van: a várandós nő hol szeretne szülni? ha ő otthon szeretne, akkor szüljön ott, ha pedig a kórházban, akkor meg ott! És kész. Szerintem egyébként a kevésbé traumatikus mind a gyerek és a szülő számára az otthonszülés tud lenni, ám mindent úgy kell megtervezni, hogy ha bármilyen komplikáció merül fel, amit az otthonszülésnél nem lehet kezelni, akkor minél közelebb legyünk egy kórházhoz, hogy egyfajta védőhálóként tudjon funkcionálni, ha nem sikerülne az otthoni történet.

Az egyik ismerősönéknek már négy gyerekük van, és mind a négy kórházban született, van egy már bejáratott, szinte régi ismerős szülészorvosuk a közeli városi kórházban. Ők falun laknak, és ebből adódóan a férj a születendő gyermek kiírt időpontja környékén mindig vett egy havi autópálya matricát online.

Hogy miért? hát ki tudja, hogy a kis pötty pont a kiírt időben, vagy előbb, vagy kicsit később fog születni, amikor meg elindul a szülés, akkor bizony rohanni kell a kórházba, és a legutolsó dolog az lesz, hogy arra fognak gondolni „ vajon van érvényes autópálya matricám?”

Erre nagyon jó az autópálya matrica online megvásárlása. Ezen a honlapon, vagy az általuk kiadott alkalmazáson keresztül megveszed magadnak amit kell,  és a vásárlástól számítva már érvényessé is válik a matrica.

De természetesen nem kötelező havi matricát venni, van lehetőség 10 napos megvételére is, illetve éves megoldást is lehet választani, vagy pedig többhavi verziót.

Természetesen, mint minden online felületen, itt is lehet regisztrálni, és akkor onnantól kezdve nem kell semmilyen adatot újra megadni, és ez a bankkártya adatokra is érvényes. Az autópálya matrica online vásárlási folyamata természetesen bankkártyával, illetve átutalással történik, és van mód számla kérésére is, ezt ilyenkor külön be kell jelölni, megadni a számla adatokat, majd ezután letölthető formátumba elérhetővé válik maga a számla.

Különböző kategóriákra vannak osztva a matricák, az ismerősöm persze nem a D1M-est vette, ami a motorkerékpáré, és nem a B2-t, ami a nagyobb buszoké, hanem a D1-et, ami nagyjából a személygépjárművek méretének felel me (3,5 tonna alatti, és max. 7 utas).

Ha kiválasztottad neked kellő típust és fizettél is, akkor kapni fogsz egy visszaigazoló emailt a vásárlásodról.

Abban az esetben, ha rossz rendszámot adtál meg, vagy rossz kategóriát jelöltél meg , esetleg nem a szükséges időtartamot, akkor egy telefonszámot felhívva bizonyos feltételeknek megfelelve van lehetőség arra, hogy másik matricát vegyél. Gondolom ez akkor valósulhat meg, ha szinte azonnal jelzi az ember a problémát, ha már használja egy ideje, az biztosan kizáró ok a módosításra. Ezen ne múljon a dolog, a hívható telefonszám 24 órán keresztül a rendelkezésre áll, tehát mindig azonnal be lehet jelenteni, ha téves, vagy rosszul kiválasztott vásárlás történik.

autópálya matrica online

És mikor érdemes egyébként autópálya matrica online vásárlása mellett dönteni? Akkor, ha egy matrica megvásárlása alkalmával ténylegesen ki is használjuk a fizetős utakat. Ha mondjuk egy nyaralásra megyünk, akkor a 10 napossal el lehet lenni, ha nem csak a Balcsira megyünk le, hanem kicsit jobban körbe nézünk a megyében. Persze van mód matrica nélkül is közlekedni, csak az általában lassabb. Tehát attól is függ a dolog, hogy mennyire sietünk, illetve , hogy mennyire gyorsan szeretnénk haladni. Általában az ember úgyis a gyorsabb útvonalakat választja, így értelemszerűen jobban megéri egy autópálya matricát venni, ezzel elintézve, hogy jóval kevesebb idő menjen el az utazásra.