Várandós a feleségem, mivel lepjem meg?

Talán manapság még nem kézenfekvő, hogy egy férfi apasági szabadságra menjen az újszülött gyermekkel, én és a feleségem azonban megbeszéltük, hogy ez volna a legjobb mindhármunknak – nekünk és a kicsinek is. Szerencsére a munkahelyem nyitott volt erre, elég haladó gondolkodásúak ebben a tekintetben. Így már a gyermekünk születése előtt két héttel nem mentem be dolgozni – összesen három hónap szabadságot terveztem kezdetben. Ebben a két hétben a kis feleségemnek már nem nagyon engedtem semmit csinálni, és megmondom őszintén, jó volt kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, és nem csupán lélekben, de fizikailag és szellemileg is készülni a gyerekünk születésére. Kifestettem a gyerekszobát, összeszereltem a bútorokat, mindent gyerekbiztosan fúrtam fel.

Mikor láttam, hogy Szilvi, a feleségem mennyire szenved már az utolsó napokban, elterveztem, hogy meglepem majd valami ajándékkal, miután hazajön a babával a kórházból. Sokat törtem a fejem, és arra jutottam, hogy biztos örülne valami olyasminek, ami az anya szerepet erősíti benne, és amitől érzi majd, milyen erős nő is ő és csodálatos anyuka lesz belőle. Így találtam rá a https://lolmarkt.hu/ -ra ami póló nyomással foglalkozik. Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy vannak külön minták anyukáknak is! A szuperhősös póló nyomás tetszett a legjobban, hiszen mindketten nagy képregény film rajongók vagyunk. A fekete színt választottam, hiszen azon látszik majd meg legkevésbé, ha éppen a baba összamaszatolja anyát.

El is terveztem, hogy egyik délután megrendelem a pólót, de közben a gyermekünk úgy döntött, nem vár a kiírt dátumig, és öt nappal korábban akar kibújni. Ez persze teljesen feldöntötte az egész rendszert, rohantunk a kórházba, mindenen járt a fejem, csak éppen az ajándékon nem. Aztán amikor az orvosunk kedvesen tájékoztatott, hogy baba és mama másnap hazajöhetnek velem, belém nyilallt a felismerés, hogy elfelejtettem a pólót! Az volt a szerencsém, hogy nagyon gyors a kiszállítás, egy-két nap, így reggel azonnal megrendelhettem a szuperanyukás pólót. Persze repesve vártam a futárt. Mikor a feleségemet hazavittem, még nem volt meg az ajándék, azonban valószínűleg akkor még a legkevésbé sem érdekelte volna ez az apróság, hiszen a babával való összeszokás volt az legfontosabb. Másnap aztán megjött a futár, tudtam neki üzenni a rendeléskor a „Megjegyzés” mezőben, hogy hívjon fel és ne csöngessen, mert elég zajos a csengőnk, és nem akartam volna, hogy akár Szilvi, akár a baba felriadjanak rá. Így teljes titokban tudtam kimenni a csomagért, majd amikor a feleségem nem számított rá, átnyújtottam neki. Akkor láttam rajta, hogy végre, a több hónapos várakozás után kicsit megnyugszik, hiszen érezte a támogatásom, és hogy hiszek benne: ő lesz a legcsodálatosabb anyuka a világon.