Itthon lenni mindenben másabb, mióta hárman vagyunk

Nagyon vártuk egy szem csöppségünk, Abigél érkezését, és tudtuk, óriásit fog fordítani az életünkön, ha már velünk lesz! És így is történt…

Ő volt a vágyunk, hogy végre vele bővülhessen a család és mindent ennek rendeltünk alá. És most nem csak arra gondolok, hogy nagyobb, számára berendezhető gyerekszobával rendelkező lakásba költözünk a város másik végébe, de még a családi vállalkozás székhelyét is áttettünk. Valamint átformáltuk úgy a nem túl terebélyes cégstruktúrát (már ha lehet ezt annak nevezni), hogy mi ketten itthon dolgozhassunk. Mindebben óriási segítségünkre volt a szekhelyszolgaltatas24.hu, de nem szaladnék ennyire előre…

Inkább kifejteném, mit is értek “átformálás” alatt, mert most mindenki biztosan másra gondol. Nem vagyunk nagy vállalkozás, és a munkavégzés jelentős részét kiszerveztük a partnereinknek. Nekünk inkább csak az volt a lényeg, hogy végre tényleg mindketten itthonról dolgozhassunk. Én, még a feleségemnél is jobban ragaszkodtam ehhez, mert így nem kell neki egyedül nagyobb részt vállalnia a nevelésből. Így 50-50 lehet kettőnk között, ami kevés családnál valósul így meg. De nekem ez fontos volt. Nos, a szekhelyszolgaltatas24.hu olyasmiket is szolgáltat, mint olyan bejegyzett székhelycím, ahol kapunk egy cégtáblát, a hivatalos jelenlétünk ott mindenben megvalósul (külsőséges tekintetében is tehát), ugyanakkor nem indokolja semmi egy, a lakásunktól eltérő fizikai helyen való tartózkodást munkaidőben. Ismétlem, nem vagyunk nagy cég, de ők mindenkivel szóba állnak, sőt. Állítom, a kicsiknek ez sokkal inkább életmentő lehet. Mármint, amit nyújtanak. Lássuk is, hogy mi az…

Lesz egy hivatalos cím, ami nem csak fiktív, ott megtalál minket bármely hatóság (bár ne adja semmi, hogy személyesen keresnek, mert az sosem jelent jót), de megvalósítható tehát a gyermekünkkel való itthon maradás mindkettőnknek. Még a postai küldemények is oda érkeznek, ők mindent átvesznek, iktatnak ott a helyszínen, helyettünk. És természetesen szkennelve meg is kapunk mindent, tehát még ezért sem kell elmennünk oda. Maximum a tárgyalójukat vennék igénybe egyszer-egyszer, mert van ilyenre is lehetőség, de semmi sem muszáj. Továbbá van “spórolós”, vidéki verzió a székelyeik között, na meg pesti, vagy budai. Ügyvédi jelenléttel rendelkező biztos háttere van a helyszínnek, ahol ismétlem, minden formálisan, mindenféle jogszabálynak megfelelően történik, következzen be bármi cégünk életében. A legrosszabb forgatókönyveket is jobb így elviselni, mintha privát otthonunkban kellene érzékeny ügyeket intézni. Kényszerintézkedések esetén nekünk sosem foglalhatnák le személyes ingóságainkat, de ismétlem: ne jöjjön soha el senki életében, hogy ilyennel kelljen foglalkozni! Nem kell összességében semmi ilyesmire költeni sem (magyarán irodára, személyzetre) ahhoz, hogy mindig elérhetők legyünk minden hatóság részére.

Csodálatos élmény a gyereknevelésben tényleg az, hogy a kezdeti szakaszban együtt vigyáztok a kicsire, és kívánom nektek, hogy ha van ilyen tág mozgásteretek a munkavégzésben, akkor ti is összehozzátok valahogy, hogy bár saját cégetek van, még otthon dolgozva sem az otthoni címeteken fut össze minden dolog, ami a céghez kapcsolódik. Eredetileg a székhelyszolgáltatás díja érdekelt minket – hogy az kedvezőbb legyen. Ezért ajánlották őket, mert ebben híresen jók: a piacon kiugrónak számító ajánlatokkal kecsegtetnek, és ezekbe bele is fogok kicsit még folyni, de megint a türelmeteket kérem, hogy kifejthessem a sztori minden elemét.

Szóval, spórolni akartunk, ekkor még nem is hittem, hogy a gyermeknevelés is magasabb dimenzióba kerül egy ilyen szolgáltatásnak köszönhetően, hisz akkor a terv még csak ez volt: nem fizetni többé egy olyan iroda bérléséért, ahová a kollégák a Covid óta eleve alig járnak be, mert működik még a saját alkalmazottainknál is a távmunka. Nemhogy a nekünk bedolgozó partnereinknél, akiket egy hónapban csak egyszer látunk, mikor leadják nekünk az elvégzett munka “gyümölcsét”. Hanem azok esetében is, akik tőlünk kapnak fizetés. Ők is otthon melóznak, mi is, az internet pedig segít a kapcsolattartás minden fázisában, manapság.

A kezdeti keresgélési folyamat során, anno tehát elolvastam, mitől lehet náluk még jutányosabb és még jobban optimalizálható a székhelyszolgáltatás díja. Ha nem kell fővárosi székhelycím, akkor ugyanis IPA-t sem kell fizetnünk. Na ez volt az, amire az imént utaltam, az egyedülálló lehetőségek között (Ha pedig fővárosi, mutatós bejegyzett cím kellett volna, abban is tudtak volna segíteni, de a szolgáltatásaik választható köre szélesebb, mint hittem)

De nekünk pont kapóra jött Újlengyel és az ottani önkormányzat, amivel érdemes és gyümölcsöző is együttműködnie mindenkinek a szekhelyszolgaltatas24.hu-n keresztül. Az ilyen települések ugyanis szándékosan nem szednek iparűzési adót, hogy vonzóbbnak találtassanak. Így sokan élnek még náluk a lehetőséggel. Nem leszünk egyedül. Mi több, komoly céges környezet részévé válunk, ha oda “jelenkezünk be”.

Vannak, akik azért is kicsit elveszettebbek ebben a világban, mert sehogy sem tudnák kijárni maguknak, hogy az ügyeiket mondjuk komoly ügyvédi irodák magas díjai ellenére is ezekkel az elismert jogszolgáltatókkal intéztessék. A szekhelyszolgaltatas24.hu-n elolvashatjuk, nekik komoly ügyvédi irodákkal van kapcsolatuk, tehát ezekben a dolgokban is többet nyújtanak, mint amire önmagában számíthatnánk, vagy igényt tarthatnánk, reálisan mérlegelve. Ők több dolgot is összekapcsolnak. Amiket célszerű is összekapcsolni, mert segítik az ügyintézést. Visszatérve kicsit, Újlengyel tehát a legkedveltebb adóoptimalizálásra berendezkedett hely talán az egész országban. A stabilitás, aminek ezt köszönhetik, ami a vonzó ebben a helyben, és amely stabilitás által, és az így kialakult érdeklődés által, a saját jövőjük is biztosított. Az a jó az ilyen önkormányzatokban, hogy időben felismerték a lehetőségeik közt a legtöbben rejlő profitábilitást. És itt messze nem csak a pénzre gondolok. Jól cseng már a nevük is, ismerik ezt a települést, és szeretik is a cégek. Az ország szívében található, fejlődő desztináció.

Mi, azt hiszem visszavonhatatlanul elköteleztük magunkat, nem csak ezen lehetőséggel való élés mellett a jövőben is, hanem egy szemlélet mellett. Profikra és sokat látott, az üzleti élet berkeiben jártas emberekre bízzuk a dolgainkat! Már hozzászoktunk a jóhoz – ezért is. És bár eddig emlegetett szolgáltatás egyáltalán nem drága (nominálértéken sem, hát még figyelembe véve, hogy mi mindent nyújt), de mi még fizetnénk többet is, ha kérnék. Nekik is, és egy jó könyvelőért, és bármi másért, ami biztosítja családi cégünk jövőjét. Mert ez a családi cég talán a gyermekünk jövője is mostantól, ez pedig aztán tényleg mindennél fontosabb!

Dolgozni valamilyen célért önmagunk miatt is fontos. És mindig az – kell lelnünk egy helyet a világban, ahol a saját előrejutásunkért tehetünk nap, mint nap. De ha már felelősséggel tartozunk egy gyermekért is, akkor pláne komolyan vesszük. És nem adjuk lejjebb, és mindent megfontolunk, amire rá kell szánni a pénzt, arra rászánjuk, de szem előtt tartjuk, hogy mindig mindenben a legjobb döntéseket hozzuk meg. Vége a felelőtlenség korának. Amiben pedig nem tudunk épp dönteni, kérdezzük hát meg a nálunk jártasabbakat! Ha van ilyen szolgáltatás, aminek keretében meg lehet kérdezni, akkor éljünk vele! Ne a székhelyszolgáltatás díján és egyebeken spóroljunk, mert az még vissza is üthet…