Hélium palack nélkül a gyerekzsúr se jött volna össze

A kisfiunk nemrégiben lett öt éves, és úgy voltunk vele, hogy rendezünk neki egy igazi, jó hangulatú, klasszikus szülinapi zsúrt. Mivel korábban ilyesmire nem volt példa, ugyanis valamiért ezen a napon korábban mindig volt valami dolgunk, vagy beteg volt a gyerek, netán még túl kicsi volt hozzá, most úgy gondoltuk, hogy emlékezetessé tesszük. Rendeltünk ugrálóvárat, arcfestőt, lufiállatos bohócot, meg rengeteg szendvicset és sütit, hogy mindenki jól érezhesse magát. Csakhogy hiába a sok tervezés, szervezés, ha mindig közbejöhet valami baki. Most például a hélium palack okozott némi fejtörést, de szerencsére kellő leleményességgel ezt is meg lehetett oldani.

Igyekeztünk mindent helyben megoldani, de azért Vácon sincs ám minden. Az élelmiszert és a gumivárat be tudtuk innen szerezni, de az arcfestő hölgy és a lufiállatos Budapestről kellett, hogy érkezzen. A lányért ki kellett mennem a vasútállomásra, mert vonattal jött, a lufis ellenben saját autóval jött. Nem is csodálom, hiszen a hélium palack, ami a lufik felfújásához kell nem fér el egy hátizsákban, szemben egy sminkkészlettel. Az arcfestős vonata időben érkezett, el is indultunk hozzánk, amikor csörgött a telefonom és a lufis hívott. eléggé kétségbe volt esve, ugyanis már majdnem Vácon volt, mikor észrevette, hogy üres palackot hozott el, tudnék-e segíteni.

hélium palack

Rögtön gondoltam magamban, hogy ezt az embert se hívom többet, de a gyerekeknek már meg lett ígérve, valahogy meg kell oldani a dolgot. Elég ideges lettem, telefonáltam a feleségemnek, hogy gyorsan nézzen körbe telefonkönyvben, interneten, bárhol, ahol csak lehetséges, és hívjon vissza, amint csak tud. Közben félreálltam, mert ilyen idegállapotban vezetni, ráadásul úgy, hogy valaki van is velem, nem lett volna a legjobb ötlet. Ahogy ott dúltam-fúltam, az arcfestő lány egyszer csak megszólalt, és kissé félénken megkérdezte, hogy segíthet-e. Mondtam neki, hogy minden megoldásra vevő vagyok, csak legyen valahonnan hélium palack. Kérdezte erre, hogy ismerem-e a Gázpalack futárt? Nem ismertem, de azért megkértem, hogy adja meg az elérhetőségét. Egy weboldalcímet mondott, amit rögtön fel is kerestem, hátha sikerrel járok.

El sem tudják képzelni, mekkora öröm volt, mikor megláttam, hogy van náluk hélium palack, ráadásul itt, Vácon van a lerakatuk! Azonnal felhívtam őket, és megérdeklődtem, hogy most odamehetnék-e venni egyet. Persze, mondták, semmi gond, várnak. Elnézést kértem a lánytól a kitérőért és az ingerültségért, és megköszöntem a segítségét. Egyből hívtam is a lufis bohócot, hogy lesz palack, menjen csak hozzánk, viszem. Odahajtottam a lerakathoz, és minden gond nélkül sikerült megvenni a gázt, utána irány haza. A fiam és az óvodás barátai már nagyon vártak minket. A kisasszony rögtön ki is pakolt és elkezdte kifesteni a jelentkezőket, én pedig kivettem a kocsiból a hélium palackot és vittem hátra a kertbe.

A lufis rettentően szégyellte a dolgot, és felajánlotta, hogy a palackért cserébe csak félárat kér, ő úgyis el tudja vinni töltetni. Belementem, bár egy kicsit még mindig nehezteltem, de a gyerekekért bármit. Végül nagyon jó buli kerekedett, a kölykök visongtak, rohangáltak, hancúroztak, mi pedig rettentően elfáradtunk nap végére. Nagy szerencse, hogy az arcfestős ilyen tájékozott volt, nélküle talán nem is sikerült volna megoldani a helyzetet.