Sharp napelem kell az elérhető legjobb teljesítményhez

Ha már napelem, akkor legyen hatékony! Valami ilyesmi gondolat vezérelt, amikor elgondoltam, hogy napelemes rendszert akarok telepíttetni a házunkra, még mielőtt a gyermekünk megszületik. A férjemmel igen tudatosan készültünk a kis krapek érkezésére, és még mindig van hová fejődnünk, de abban biztosak vagyunk, hogy napelemes rendszert mindenképpen szeretnénk, ezzel is faragva a költségeken, hiszen ha megjön a baba, akkor minden fillérre szükségünk lesz. Valakitől azt halottam, hogy a sharp napelem az összes közül a legjobb, annak van a leghosszabb élettartama és a legmegbízhatóbb teljesítménye, és bár nem tudom, hogy ez igaz-e, de azért igyekeztem utána nézni.

A vélemények valamelyest megoszlottak, legalább is az alapján, amit az interneten a témában találtam, de általánosságban a sharp napelem mindenhol elég pozitív értékeléseket kapott. Nekünk nincs túl nagy házunk, áramot se sokat fogyasztunk, így valószínű, hogy egy közepes vagy kisebb teljesítményű napelemes rendszer is tökéletesen ellátná nálunk a feladatát, de azért úgy véltem, hogy nem árt szakértőhöz fordulni, mielőtt messze menő következtetéseket vonok le. Már csak az volt a nagy feladat, hogy egy olyan céget találni, akik sharp napelem használatával építenek napelemes rendszereket.

Könyveket vettem, amikben szó van a napelemes technológiáról, ugyanis a története is nagyon érdekel, továbbá az is, hogy hogyan lehet tisztán tartani, a lehető legtovább kihúzni az élettartamát, valamint az, hogy hogyan lehet vele a legnagyobb teljesítményt és a legtöbb termelést elérni. Arra kellett rájönnöm, hogy a fogyasztó nagy dolgokat nem tud tenni az ügy érdekében, a kicsikkel viszont alaposan hozzájárulhat ahhoz, hogy a rendszere sokáig szolgálja. Keresgélés közben sok oldalba belefutottam, némelyik hasznos volt, másokon csak szemét volt, de abban maximálisan biztos vagyok, hogy a legtöbb információt egy dunaújvárosi napelem specialista cég oldaláról tudtam meg, akik ráadásul sharp napelem használók is!

Innentől kezdve teljesen egyértelmű volt a számomra, hogy hozzájuk kell fordulnom, ha tisztességes munkát szeretnék kapni a pénzemért. Vagyis első körben az önerőmért, ugyanis a napelem pályázatokkal foglalkozó aloldalukról informálódhattam ebben a témában is, ami nagyon jól jött, mivel saját erőnkből nem valószínű, hogy össze tudtuk volna spórolni a szükséges összeget, pláne, hogy úton a baba. De így, tizenöt évre elnyújtva, kedvezményes hitellel, visszafizetendő támogatással tudtuk finanszírozni az építkezést. Így gyakorlatilag befektetés volt, nem vásárlás, ami sokkal pozitívabb lecsengésű.

A sharp napelem egyelőre nagyon beválik, pontosan azt a teljesítményt hozza, amit vártunk tőle. A költségeinken azonnal érezni lehetett, hogy már nem az áramszolgáltatótól függünk, hanem a napelemünk teljesítményétől. Ha legalább annyit képes lesz a rendszer megtermelni, mint amennyit elfogyasztunk, akkor maximálisan megérte belé fektetni, mert a jövő technológiáját mindig érdemes támogatni.